Pro VS air?

Jag känner att det är dags för mig att köpa en ordentlig dator. Just nu har jag bara min skoldator och den är SÄÄÄMST på riktigt, billigaste skiten som finns på marknaden typ. Jag undrar om någon av er kan hjälpa mig. Jag är lite inne på att köpa en Macbook men vet inte om jag ska ha Air eller Pro? Air är ju lättare och så men räcker minnet till om jag vill ha alla bilder? Snälla ni, ni som bara testat i att hålla en air en gång behöver inte säga att air är bäst utan jag vill jätte gärna av svar av någon som har/haft någon av datorerna och om ni gillar/inte gillar den. Eller vet ni någon annan dator som liknar dessa, tipsa gärna mig!

Skrivet 2013-09-14 kl 18:14:18

Heejhopp! Jag har haft både en pro och har nu en air. De är väldigt väldigt lika. Fördelen med pro är att den har så man kan sätta i dvd/cd i sidan. Fördelen med air är att den är mycket lättare och helt enklet smidigare att ta med sig till skolan/jobbet. När det kommer till minne osv. så är jag inte helt säker på vilken som är bäst... Jag är iallafall väldigt nöjd med min nya air! hoppas det här hjälpte dig lite haha. Puss och kram, fantastisk blogg!

Skrivet 2013-09-14 kl 18:19:21

Jag fick en MacBook Pro från skolan för ca 2 veckor sedan, vi skulle egentligen ha fått en Air men de var tydligen slut. Jag är jätte nöjd med min Pro men det kan ju ha att göra med att jag hade värsta skitdatorn ifrån skolan innan. Den är enkel att förstå och jag tycker om den helt enkelt, enda nackdelen är då det där med vikten.. Väskan blir så sjukt tung när man har datorn + skolböcker i den men det funkar och man vänjer sig efter ett tag.
Tror inte detta blev mycket till hjälp men kan i alla fall lova att du blir nöjd vilken du än väljer att köpa! :)

Skrivet 2013-09-14 kl 18:19:54

Jag har haft en vit Mac i tre år som jag fick från skolan, alltså de som inte finns nu längre. Nu i 7:an fick vi en ny dator (vår skola satsar haha, älskar det..) och den är verkligen sjuk lätt! Känner en stor skillnad i väskan så om du vill ha med dig den ofta så är air sjukt smidig! Tror fortfarande varje morgon att jag glömt den hemma haha, har ju dock inte en pro men vet att den väger ungefär som gamla vita då de är samma storlek och så. Om du väljer air tycker jag dock att du ska unna dig att även köpa en liten extra hårddisk som du kan lägga bilder på, dom du inte kollar på varje vecka. Supersmart! Hoppas jag hjälpte något i alla fall. Kram ditt typ största fan.. Skickade fan brev till dig för några månader sen..

Skrivet 2013-09-14 kl 18:20:23

Jag har en air och jag älskar den..När minnet tog slut på datorn så köpte jag en extern hårdisk med 500gb så nu lägger jag allt på den... Tycker själv att airen är smidigare att ta med sig när man är ute och reser.. och jag reser mycket och den väger inte så mycket. ;)

Skrivet 2013-09-14 kl 18:21:10

Jag har en air och jag är jätte nöjd med den. Helt klart den bästa datorn jag haft!!! Jag har hur många bilder och videosar och minnet har räckt hittills

Skrivet 2013-09-14 kl 18:21:34

Min kompis har en pro, den är jätte bra! :)

Skrivet 2013-09-14 kl 18:22:14

Jag har pro och den är helt klart bäst! Älskar den. Den har mycket minne och man får plats med massa bilder. Riktigt bra batteritid, använder min hela dagen då jag använder den i skolan, den har aldrig laddat ur när jag har laddat den natten innan. Haft den i 2 år och funkar lika bra som när jag fick den. Mamma har air och ja, den är lätt och smidig, men inte alls lika samma sak som med pro. För du som bloggar och använder många program och har mycket bilder så tror jag pro passar bäst.

Skrivet 2013-09-14 kl 18:23:34

Air!!
Så mycket smidigare!!!
Och så är den billigare haha
Älskar din blogg <3

Skrivet 2013-09-14 kl 18:24:24

Pro, fordi den kan en spille av CD med!

Skrivet 2013-09-14 kl 18:24:25

Jag själv har en MacBook Pro, och det är den bästa datorn jag nånsin haft. Har haft den i cirka ett år nu, och använder den dagligen. Till skolan, kollar film, ja allt! Har aldrig provat en Air, men denna är super. Mycket minne också, har allt i den. Köp en Pro Andrea, puss!

Skrivet 2013-09-14 kl 18:25:07

Jag har en macbook pro och den är verkligen jättebra. Har nästan bara haft mac datorer och jag tycker dom är så mycket enklare att använda.Vissa tycker dom kan vara svåra till en början men när man lärt sig är dom mycket lätta att använda. Dom har väldigt snygg design osv. Jag har själv aldrig haft en macbook air så jag vet inte riktigt om dom är bättre elr sämre. men jag är iaf jätte nöjd med min macbook pro. Vet inte riktigt heller om du kan stoppa in en skiva i en air, men det kanske du inte heller behöver. Pro äger iaf!!!! hihihi

Skrivet 2013-09-14 kl 18:25:35

Jag tycker lugnt du ska köpa en MacBook Pro!
Jag har en sån och den är as bra!
Som du skrev, Air är lättare, men minnet räcker INTE ALLS långt. Pro är lite tyngre med minnet är så mycket bättre!
Minnet i Pro räcker iaf till 10 ggr mer än Air om inte mer!

Har hört flera som sagt att Air har så lite minne och att det knappt får plats någonting, så satsa på en Pro utan problem tycker jag! :)

Skrivet 2013-09-14 kl 18:26:52

Hej
Jag har en Macbook pro och jag kan verkligen rekomendera den. Snabb och enkel och jag tycker den är mycket bättre än andra datorer. Har aldriig använt en Air men skillnaden mellan pro och äir i design är ju att man kan tex inte se filmer i air (alltså inte sätta in en dvdskiva i den då det inte finns någon funktion till det)
Kan tycka att Macbook datorerna är väldigt känsliga på utsidan. Blir lätt repiga så ett skydd skulle jag rekommendera och skärmen måste tvättas ganska ofta. Men det är vad jag tycker :)
Lycka till med ditt datorletande :)

Skrivet 2013-09-14 kl 18:27:06

Jag har en Air! Minnet räcker och den är super bra!! Lätt osv.

Skrivet 2013-09-14 kl 18:27:18

Hej! Jag har en air dator (som vi fick i skolan) och den är helt OK men tappar du datorn i marken så böjer sig sidorna på den för att den är för tunn. Men min mamma har en pro och den är bättre enligt mig. Ett minus är bara att den väger mer. Men jag tycker absolut du ska köra på en pro för den ÄGER. Älskar din blogg kram;)

Skrivet 2013-09-14 kl 18:28:36

Jag har macbook pro, den är ganska tung så vill du ha den till skolan är den kanske bättre med en air, men som jag har förstått det är det väl bättre minne osv i pro. Det ända negativa är att du inte kan ladda ner vilket program som helst som tex photoscape vilket jag saknar väldigt mycket.. men eftersom jag har iphone och det är apple båda två så känns det skönt att ha samma, den går snabbt och det är bara att stänga igen locket så behöver du bara starta om den några gånger per år eller när du gör en uppdatering, jag är väldigt nöjd! :) Kram

Skrivet 2013-09-14 kl 18:29:21

Jag har två stycken MacBook Pro, en skoldator och en egen. Är toknöjd, de är så himla stilrena och har mycket plats för minne till bilder och sådär. Bloggar ju och fotograferar massor själv så vet hur de är med alla bilder! Dessvärre börjar minnet i min gamla dator (den egna) ta slut nu men har liksom 20 000 bilder (de flesta i RAW format också) och massa adobe program i den så de är inte så konstigt haha.. Men rekommenderar verkligen den! Plus att man kan ha cdskivor i pro vilket man inte kan i air :))

Skrivet 2013-09-14 kl 18:32:33

mac book pro är jätte bra! lätt att lära sig. Man får med en massa bra program, hållbar, bra högtalare. helt klart värt pengarna. tror det ligger runt 10-12 000 kr, jag har den som skoldator sedan ettan, jag är beroende av den, plus att det finns super snugga skal till den!

Skrivet 2013-09-14 kl 18:33:18

Jag tycker ABSOLUT pro! Många brukar säga att air är som en iPad med ett tangentbord, och det är typ sant. Superbra om du ska ta med din dator och ha den som surfdator, kunna sitta överallt utan problem osv, men pro är som dator mycket bättre, särskilt om du vill ha bilder osv. Pro är allmänt bättre på alla fronter också, den kan ha fler program öppna samtidigt (vilket gör att den aldrig hänger sig, blir för varm/överbelastad osv), typ dubbelt så mkt minne, fler portar (du kan inte ha nån annan sladd än usb-sladd i en air typ) och cdspelare osv. Mer för pengarna skulle jag säga! :)

Skrivet 2013-09-14 kl 18:33:23

Jag har en macbook air och jag använder den till de vanliga, facebook, bloggar, lägga in bilder osv och de funkar hur bra som helst! Den är ju mycket mindre, lättare och smidigare än pro så eftersom att du bloggar så blir det mycket enklare att ta med den överallt. Samt väger den inte lika mycket så de är enkelt att plocka med den utomlands osv utan att den tar allt för mycket vikt i bagaget. Ja men du fattar vad jag menar, jag har typ 8000 bilder på min dator och de får plats. Men sen tror jag att man kan köpa till extra minne om det skulle vara så :) jag tipsar air stort!!

Skrivet 2013-09-14 kl 18:33:27

Jag har en MacBook Pro 15" och jag älskar den! Har inte haft någon annan mac så vet inte hur dom andra är men denna är riktigt bra :D

Skrivet 2013-09-14 kl 18:33:38

Köp en pro retina !! Den är sååå mycket bättre , och retina är inte så mycket tjockare än airen :)

Skrivet 2013-09-14 kl 18:34:36

Hej Andrea jag har macbook pro, den är riktigt bra bara lite annorlunda att börja med den om man haft en annan lite enklare dator men man vänjer sig, har vet inte hur macbook air funkar men eftersom jag har pro så tycker jag att de passar dig utmärkt, kram:)

Skrivet 2013-09-14 kl 18:37:24

Jag använder macbook air just nu och den är smidig att ta med sig men om du mest använder den hemma så är det nog smartare att köpa en pro som har mycket mer minne. :)

Skrivet 2013-09-14 kl 18:38:27

Jag har en MacBook Pro och jag är hur nöjd som helst med den. Värd varenda krona och jag skulle köpa den igen om den skulle gå sönder!

Skrivet 2013-09-14 kl 18:38:32

Jag har en pro, och den funkar skit bra har haft den i snart 3 år och den känns som ny. Men om jag skulle ha en ny dator nu så skulle jag vilja ha en air, dom är så lätta och jag tror att du kommer att få plats med mycket bilder på den oxå. Om jag var du skulle jag köpa air, men det är absolut inget fel på PRO heller.

Skrivet 2013-09-14 kl 18:40:49

hej Andrea! jag har både en air och en pro, tycker att båda är super, men pro är liite trög ibland (båda Mac:arna är inte ens ett år gamla..) det är inget problem med bild/video utrymmet på någon av mac'arna, då jag har uppåt 4000 bilder/videos. några funktioner i pro'n kan vara lite "laggande" ibland men min air har det aldrig varit problem med, den är snabb och smidig,och känns bara sådär lite allmänt fräschare än pro.. så jag tycker helt klart att du ska satsa på en MacBook air! ❤😘

Skrivet 2013-09-14 kl 18:40:59

Jag har fått en air från skolan och den är sjukt bra, mycket minne finns i den, den är ju bra om man ska bära runt på den. Men om jag skulle köpa en att ha hemma skulle jag nog köpt en pro. Då kan man också ha skivor i. Inte kanske så ofta man har det men det är en sak som inte finns på air.

Tycker du ska köpa pro om du bara ska ha den hemma! :)

Skrivet 2013-09-14 kl 18:41:03

Jag har en air, älskar den!!! Så lätt att bära med sig överallt osv. Mina kompisar har pro, men vill hellre ha air för dom tycker pro är klumpig & tung! Ditt val men jag hade valt air eftersom du bloggar mycket och vill kanske ha en lätt dator att ta med dig! :)

Skrivet 2013-09-14 kl 18:44:49

Air är lätt och smidigt. Men är verkligen inte bättre än vanliga datorer. Men PRO är lite större men otroligt mycket bättre. Jag var i samma val som dig men läst över allt och pratat med massa dator kunniga och det är verkligen så. PRO är super bra och är den bästa datorn (dock inte för att spela) och air är precis som en vanlig mini dator (inte speciellt bra) dom flesta faller för att den är så liten och lätt, som är helt fel att gå efter.
Men hoppas du gör rätt val.

Skrivet 2013-09-14 kl 18:44:49

Air är lätt och smidigt. Men är verkligen inte bättre än vanliga datorer. Men PRO är lite större men otroligt mycket bättre. Jag var i samma val som dig men läst över allt och pratat med massa dator kunniga och det är verkligen så. PRO är super bra och är den bästa datorn (dock inte för att spela) och air är precis som en vanlig mini dator (inte speciellt bra) dom flesta faller för att den är så liten och lätt, som är helt fel att gå efter.
Men hoppas du gör rätt val.

Skrivet 2013-09-14 kl 18:46:32

Jag har en MacBook air och älskar den, just för att den är så enkel och lätt. Men man måste tänka på att den tex inte har nån minneskort läsare, sånt måste man köpa till. Men jag köpte min för 99 kronor på Kjell och company så det är ju inga pengar! Men den har inte heller nått cd utag. Men den funkar jätte bra till att redigera bilder och sånt, men man måste köpa till det mesta när det gäller sånt! :)

Skrivet 2013-09-14 kl 18:47:02

Jag har haft en air i 2 år, den funkar bra. Har typ "gått sönder" 2 gånger utan att jag gjort något men den funkar bra nu. Den är lätt och bra men tycker att du ska satsa på en pro. Air har ju inga skivuttag och tror att en Pro är bättre också :)

Skrivet 2013-09-14 kl 18:49:22

Jag har en air och är sjukt smidigt då jag tar med den nästan överallt. Om du har bilder från en systemkamera tror jag ändå inte alla bilder kommer få plats i en pro eftersom de är så stora utan måste i längden köpa en hårddisk till iallafall, så jag rekommenderar air :)

Skrivet 2013-09-14 kl 18:49:23

Jag har en pro, har inte testat air. Men skulle aldrig kunna leva utan denna nu, den är huuuur bra som helst! Tror ärligt att största skillnaden är minnet och att jag tror air inte har plats för skiva och vet inte om den har lika många uttag för usb pch allt dedär!

Skrivet 2013-09-14 kl 18:50:35

Prroooo. Mer lagringsplass, cd-inngang+++

Skrivet 2013-09-14 kl 18:51:35

jag har haft både air och pro och jag tycker pro är bäst! innehållsvis är dem lika men jag föredrar pros storlek!

Skrivet 2013-09-14 kl 18:52:56

Jag har en macbook pro och tycker att den är jättebra. :)

Skrivet 2013-09-14 kl 18:53:34

Jag har en asus som ser exakt likadan ut i modellen som PRO och är exakt lika bra. Den har funkat jätte bra och jag håller på mycket med bilder också :D
Kram

Skrivet 2013-09-14 kl 18:54:21

Min nästa dator blir en Macbook Pro. Anledningen är att det inte finns en CD-ingång i Air så därför blir det en Pro för mig.

Skrivet 2013-09-14 kl 18:55:29

Jag har en MacBook PRO och det jag hörde när jag köpte den var att pron är klart bättre än air. Fördelen med air är ju just det att den är lättare att ta med sig. Men om jag var du så hade jag valt MacBook PRO. Bästa datorn jag har haft! Du får ju dock vara beredd att inte vilja gå över till någon annan dator än Mac sen ;)

Skrivet 2013-09-14 kl 18:56:36

Jag har MacBook Pro och den har sjukt bra minne så tycker du ska ha den!!

Skrivet 2013-09-14 kl 18:56:58

Jag har en MacBook air som skoldator och som skoldator med några 100 bilder och en samma dokument så funkar den helt okej. Mitt minne är dock snart fullt så måste rensa den typ en gång i månaden så om du vill ha många bilder osv så är det bättre med Macbook Pro enligt mig :)

Skrivet 2013-09-14 kl 18:57:38

En massa* dokument menade jag såklart :*

Skrivet 2013-09-14 kl 18:58:43

Har en MacBook Air och är väldigt, väldigt nöjd med den! :D
Det enda negativa är att man inte får in någon cd, om man skulle vilja använda något program eller kolla film.. :)

Skrivet 2013-09-14 kl 18:59:37

MacBook Pro tycker jag. Den är bäst

Skrivet 2013-09-14 kl 19:00:11

Jag har Air och den är otroligt bra! Min mamma o pappa har pro och jag tycker mycket bättre om air! Air är lättare skönare, batteriet håller bättre mm. Om du är orolig för minnet kan man alltid köpa extra! Tycker att du ska ta Air

Skrivet 2013-09-14 kl 19:01:14

Hej! Jag har själv en MacBook pro och jag ångrar det verkligen inte. Ett plus med MacBook pro är att man kan stoppa in skivor i (filmer,spel) det kan man inte med Air. kram :)

Skrivet 2013-09-14 kl 19:01:47

Har en Macbook Air. Är jättenöjd med datorn men har väldigt litet minne som ej räcker, har typ 4 USB minnen extra för att kunna få plats med allt jag vill.. O då är det knappt alltså. Jag hade nog satsat på en Pro, mina vänner har Pro och har aldrig hört klagomål från dem om den. :)

Skrivet 2013-09-14 kl 19:01:51

Jag har fått en macbook pro av min skola och den är verkligen jättebra! Den har mycket minne och väldigt snabb, jag älskar den! Datorn är ungefär lika tung som en normal laptop, Det enda jag tycker är negativt är att jag måste bära med den till skolan nästan varje dag, det är ganska tungt, så i vissa stunder önskade man att hade en lite lättare dator, så tänk på det om du ska bära runt den mycket. Men jag tycker macbook pro är jättebra! Lycka till med ditt val! Kram!

Skrivet 2013-09-14 kl 19:02:21

Jag har själv en MacBook pro, tycker den är skitbra och allt men den är tung! Jag har med den till skolan varje dag och bär runt med den på axeln! Vart jag vill komma är att den är TUNG!! Det gör ont i axlarna, tipsar absolut om air!

Skrivet 2013-09-14 kl 19:02:50

Air har ingen cd läsare så du kan inte stoppa in cd/dvd-skivor i datorn om du skulle vilja det och sen har air mycket sämre minne. Så mellan en pro och en air skulle jag valt en pro! Även om air är lättare i design så är den inte bättre när det gäller innehållet, och det är ju det som är det viktigaste då en pro inte väger mycket heller!

Skrivet 2013-09-14 kl 19:06:35

jag använder mig av macbook pro som vi har som skoldator, den sägs vara bättre än air när det gäller minnet som du nämnde! min kusin fick en air i skolan, och de får inte lägga över egna saker för risk att de inte får plats med allt skolarbete osv. men tror du blir lika nöjd med vilken du än köper, jag skulle rösta på pro då jag själv är otroligt nöjd med min egna!

Skrivet 2013-09-14 kl 19:08:10

Jag har en macbook pro som jag fick i julas och jag älskar den! Min är en 13 tum och den är lagom stor och inte för tung. Det är jättebra minne och jag har massa bilder på datorn utan att den blir mycket långsammare, såklart blir den ju lite segare i starten ju mer man lagrar på den men den är supersnabb jämfört med tex HP som jag hade förut. Plus att pro har skivinmatning, det har inte air. Så även fast pro är lite dyrare än air skulle jag säga att det är så värt det! Köp en pro, det är den bästa datorn jag haft!

Vill bara säga att jag älskar din blogg haha, den är bäst!

Skrivet 2013-09-14 kl 19:09:11

Jag skulle rekommendera Macbook Pro med retina skärm. Både snabb, smidig och den är tunnare än en vanliga Macbook Pro. Jag personligen tycker iatt Air är FÖR tunn och skulle störa mig på att den är så lätt...

Skrivet 2013-09-14 kl 19:12:03

Jag har en hp dator och är riktigt nöjd. (Pavilion m6 heter den) Mycket minne och relativt snabb. Jag har dock användt mig av pojkvännens macbook och det är väldigt ovant. Ett stort minus med den datorn(pro) är att den blir sjuuukt varm fort. Typ det jag kan säga :P

Jag vet inte om du vet att du kan ta ut studentrabatt(mecenat)på vissa märken, bl.a. Hp och apple! Bara ett tips :)

Skrivet 2013-09-14 kl 19:12:07

har haft min pro i 3 år och har aldrig haft nå problem med den! Aldrig haft virus heller. Helt klart världens bästa dator och skulle aldrig kunna tänka mig ha en annan nu. Den får även plats väldigt mycket på den!

Skrivet 2013-09-14 kl 19:15:53

Jag har en MacBook Air just nu, och den är super smidig, bra och väldigt lätt att bära med sig. Jag fick nämligen min av skolan så jag behöver ju bära på den till och från skolan varje dag.

Jag hade dock hellre velat ha en Pro , för precis som du säger så tror jag också att Air har alldeles för lite minne för jag vet att dom har en mycket mindre hårdisk. Sen har ju Air även ingen CD grej, så du kan inte ha några skivor i en MacBook Air som du kan i en MacBook pro.

Så, Air är smidigare om du ska bära med dig dator väldigt ofta men annars skulle jag alla dagar i veckan valt en Pro.

Jag har nämligen också haft en liknande verision av MacBook Pro. Den hette endast MacBook men slutades att säljas för kanske 1-2 år sedan. Den var helt vit men var annars nästan som en Pro bara att Pro är nyare och därför bättre med programvaran.

Skrivet 2013-09-14 kl 19:16:15

Om du köper en air kan du ju alltid köpa en extern hårddisk till, det finns jättesmå och fina :)

Skrivet 2013-09-14 kl 19:17:52

Jag tycker själv att pro är mycket bättre! Känns mer som en dator, och bättre om man ska ha mycket saker på den som bilder, spel, annat dokument osv!

Skrivet 2013-09-14 kl 19:18:16

Jag har haft Air men har nu Pro och tycker att Pro är mycket bättre. Vet dock inte varför men gillar pro mycket mer än Air

Skrivet 2013-09-14 kl 19:18:38

Sony vaios är också sjukt bra!

Skrivet 2013-09-14 kl 19:18:55

Har du testat att läsa recensioner? Det brukar hjälpa mig.
Kram :)

Skrivet 2013-09-14 kl 19:20:09

Min mamma & syster har båda två en Macbook Pro, och dem fungerar riktigt bra. Har en kompis som har Macbook Air och den fungerar också riktigt bra, den enda nackdelen är att man inte kan sätta in skivor och att den inte är lika ''komplett'' som en Pro. En Macbook Air känns mer som en dator man har vid sidan av, om man t.ex. har en iMac. Så om du ska använda datorn till bloggen, och till att ladda upp & fixa mycket bilder o.s.v så rekommenderar jag att du köper en Pro istället för Air.

Hoppas det går bra med köpandet! Mvh, Amanda :)

Skrivet 2013-09-14 kl 19:21:50

Jag har en macbookair och den är verkligen grym! Går inte att jämföra med alla datorer som jag har haft innan. Jag har ganska många bilder och minnet har aldrig stört mig. Det finns ju olika versioner med olika minnen. Men om du inte har överdrivet med bilder så tror jag den funkar utmärkt.

Skrivet 2013-09-14 kl 19:22:19

jag har en macbook air :D tycker den är super bra! lätt, smidig osv :D

Skrivet 2013-09-14 kl 19:27:19

Jag har Macbook Air, syrran har Pro. Enda skillnaden är att Air inte har CD spelare. Minnet på datorerna kan köpas till extra, annars har de lika mycket minne. Air är även lättare att bära, så ska du ha med den till skolan varje dag så är det ett smartare att ta Air då den knappt väger något.

Hoppas det hjälpte

Skrivet 2013-09-14 kl 19:29:04

Ta en MacBook Pro!
Velade lite innan jag tänkte köpte en sån men jag ångrar verkligen inget! Den är super bra och super värd att köpa!
Jag lovar du kommer inte ångra nått!

Skrivet 2013-09-14 kl 19:29:50

jag har en Mac book air och jag tycker att den är väldigt bra! den är ju väldigt lätt att ha i knät och så! minnet räcker för min del men jag har inte så jätte mycket bilder! dom säger dock att den ska få mer problem än PRO och det har hänt ett par gånger att den har hackat upp sig men det går ju bort fort!

min mamma har en Mac book PRO och den enda skillnaden som JAG har märkt av är ju att den är lite tjockare! men jag vet inte vad jag hade valt om jag hade vart du! ps. du har världens finaste blogg! 🌸💐✌👍😍😘

Skrivet 2013-09-14 kl 19:31:03

Jag har en pro och har haft den de tre senaste åren. Jag är så sjukt nöjd och har aldrig haft ont om plats. den är dessutom inte jobbig att ta med sig.

Visst är air lättare att ta med sig, men den har inget cduttag (heter det så?) eller minneskortläsare.

Jag tycker verkligen du ska köpa macbook pro, se det som investering. Eftersom jag haft min i tre år och inte haft några problem med den hitintills. Innan hade jag pc som jag fick lämna in på lagning var och vartannat halvår...
Jag kan nästan lova att du inte kommer ångra dig! :D

Skrivet 2013-09-14 kl 19:31:16

Jag har pro den är jätte bra för bilder har typ 45 000 bilder 💕💕

Skrivet 2013-09-14 kl 19:32:08

Hej! :D (jag tänkte först bara tacka för en suuuuuper fin blogg!:) )
jag har själv en mac pro, och den är helt underbar, jag tipsar verkligen den till 1000!
kram

Skrivet 2013-09-14 kl 19:32:42

Jag har en PRO och min bästa kompis har en air ich jag tycker inte att de är någon speciell skillnad förutom att air är lättare och PRO kan man kolla på dvd. De kan man med air också men då måste man köa någon extra sak till. Vet inte så mycket om minnet men jag tycker att båda är bra

Skrivet 2013-09-14 kl 19:32:58

Jag har provat både air och pro, och jag tycker att pro som jag använder är bättre! Jag har 13,3'' och det tycker jag är en perfekt storlek!! Inte för liten, inte för stor. Men alltså det är ju inga jättestora skillnader mellan dom vad jag vet, men pro tycker jag har bättre skärm och den känns enligt mig väldigt "stabil" jag tycker nästan air är liten för enkel, alltså för lätt i vikten. Men det har ju sina fördelar om man alltid ska ha den i väskan eller så! Men båda är väldigt stilrena, snygga och även OTROLIGT bra och snabba och med lång batteritid. Hur det är med skillnad på minne och sånt vet jag inte, men jag har iallafall flera tiotusentals bilder och en massa program och minnet är inte fullt än på ett dag!! Ja jag vet inte vad jag ska säga hehe men kramiiiiis!! :D

Skrivet 2013-09-14 kl 19:37:26

Jag har en pro och är jättenöjd med den och är glad att jag inte valde air! När jag skulle köpa den på mediamarkt så sa killen som hjälpte mig att macbook pro är bäst om man ska ha program som tex photoshop och så, eftersom att den klarar lite mer. Så sa han att man ska ha macbook air om man vill ha en enkel,snabb och bra dator att mest surfa på internet med.
Macbook air startar upp snabbare är Macbook pro eftersom att den inte är lika avancerad och är en aning snabbare att öppna program men inte så man märker någon större skillnad. :)

Skrivet 2013-09-14 kl 19:37:27

Jag har en pro och är jättenöjd med den och är glad att jag inte valde air! När jag skulle köpa den på mediamarkt så sa killen som hjälpte mig att macbook pro är bäst om man ska ha program som tex photoshop och så, eftersom att den klarar lite mer. Så sa han att man ska ha macbook air om man vill ha en enkel,snabb och bra dator att mest surfa på internet med.
Macbook air startar upp snabbare är Macbook pro eftersom att den inte är lika avancerad och är en aning snabbare att öppna program men inte så man märker någon större skillnad. :)

Skrivet 2013-09-14 kl 19:38:31

vill me dha en mac

Skrivet 2013-09-14 kl 19:38:34

hej Andrea jag har en Mac book air och jag tycker att den är super bra! den är ju väldigt lätt att ha i knät och så! dom säger ju dock att den ska få mer problem än PRO och det har hänt mig ett par gånger att den hackat upp sig men det går ju bort!

min mamma har en Mac book PRO och den enda skillnaden som JAG har märkt är att den är ju lite tjockare! sedan går det ju att sätta i CD skiva i PRO men inte i AIR! men jag vet inte vad jag hade valt om jag hade vart du! ps. du har världens finaste blogg! ✌👍🌸💐😘

Skrivet 2013-09-14 kl 19:39:42

hej Andrea jag har en Mac book air och jag tycker att den är super bra! den är ju väldigt lätt att ha i knät och så! dom säger ju dock att den ska få mer problem än PRO och det har hänt mig ett par gånger att den hackat upp sig men det går ju bort!

min mamma har en Mac book PRO och den enda skillnaden som JAG har märkt är att den är ju lite tjockare! sedan går det ju att sätta i CD skiva i PRO men inte i AIR! men jag vet inte vad jag hade valt om jag hade vart du! ps. du har världens finaste blogg! ✌👍🌸💐😘

Skrivet 2013-09-14 kl 19:42:04

Du ligger på 2:a plats på topplistan, tror jag är väääldigt sen eller? Märkte det precis!

- Hm, kan nog inte svara på din fråga i och med att jag inte har någon utav dem. Just nu har jag en Macbook White som fungerar väldigt bra & får plats med väldigt många filer/bilder/program. Snabb är den dock också!

- Du kan ta den som dem andra bloggerskorna har? Auroramohn? Ericakvam? Fråga dem eftersom dem har macbook. :)

Skrivet 2013-09-14 kl 19:46:34

Jag själv har haft både MacBook air och MacBook pro. Och jag kan utan tvekan säga att Pro är bättre än air. Datorerna i säg fungerar ju ungefär likadant men minnet är kasst när det kommer till air vilket också gör att den har en tendens att lätt krascha hårddisken pågrund av överbelastning av minne. Pro är snäppet dyrare men ack så mycket bättre. Enda nackdelen jag kan komma på är att den väger mer att bära runt på! Men jag skulle köra på en MacBook pro utan tvekan. Hoppas du fick lite hjälp i ditt beslut! Kram

Skrivet 2013-09-14 kl 19:49:32

Hej, jag har haft både Pro och Air! Den jag har nu är Air och den är verkligen underbar! Mycket snabbare än Pro och minnet duger mer än man tror. Annars går de alltid att köpa en extern hårddisk som du kan förvara bilderna på om de nu skulle bli fullt :)
Rekomenderar verkligen Air så lätt att ta med överallt och den klarar allt! :)

Skrivet 2013-09-14 kl 19:52:21

Jag har macbookpro. Den är super bra och jag har över 5000 bilder på den och det finns mer plats för fler! Den är snabb och lätt att använda! :-)

Skrivet 2013-09-14 kl 19:56:13

hade air som skoldaor förra året och den fungerade jättebra, dock för lite minne om man som jag håller på med massa program som ps osv. men användbar och smidig!
detta året har jag en pro som skoldator och har aldrig varit nöjdare, visst lite tyngre men så otroligt bra! hade satsat på en pro.

Skrivet 2013-09-14 kl 19:56:15

Jag har en MacBook Air, den nyaste varianten. Den är jätte bra och väger inte mycket så då kan du lätt ta med den lite överallt. Det här är min ''skoldator'' asså har fått den av skolan och först så klagade jag på att vi skulle få Pro men är så glaaad att jag fick Air. Den är bäst, lite svårt att förklara men jag är helt kär i den. Jag tipsar verkligen Air!! :)

Skrivet 2013-09-14 kl 19:57:14

Macbook pro med Retina skärm. Grym! Lätt, snygg och bra skärm.

Skrivet 2013-09-14 kl 19:58:46

Jag har en PRO och den är jättebra! Den har mycket utrymme. Har dock inte testat air

Skrivet 2013-09-14 kl 19:59:57

fick min macbook pro för någon månad sen och jag ÄLSKAR den! har ju bättre prestanda, minne osv. jag övervägde den tillslut just därför. men beror ju på hur ofta du är på resande fot. vill du ta med datorn till skolan - köp air. för pro är ganska tung. eller inte tung men jag orkar iaf inte ta med den till skolan :P

Skrivet 2013-09-14 kl 20:03:11

Jag har en MacBook PRO och de är jätte bra, jag har haft den i typ 2-3 år och alla bilder jag har tagit har fått plats eller vad man säger men det jag menar är att jag tror faktiskt att PRO är bättre min pappa har air o den brukar faktiskt hacka mycket mer än PRO
Hoppas jag hjälpte till me något!! ❤❤❤

Skrivet 2013-09-14 kl 20:04:16

hejhej vilken fin blogg du har, jag skulle uppskatta om du ville kika in på min och svara på en fråga jag ställde i mitt senaste blogg inlägg, de skulle verkligen uppskattas! tack i för hand!

Skrivet 2013-09-14 kl 20:06:59

Hej Andrea! jag har alldeles nyss fått en mac book air och jag älskar den! Den är väldigt smidig och så bra. Vet inte om du får plats med alla dina bilder, men skulle tro det! Dessutom är den billigare än pro. Kram!!!

Skrivet 2013-09-14 kl 20:08:36

Jag hade funderingar som du hade i julas. Det hela slutade med att jag köpte en pro. Bortsett från att macbook air är lättare så tycker jag att det är smartare att köpa pro. Mer minne, bättre dator och så har den cd-spelare vilket inte air har. Om du vill lagra många bilder och filer så är det nog ett säkrare kort att köpa pro. Det är helt klart den bästa datorn som finns enligt mig!

Skrivet 2013-09-14 kl 20:08:53

Hp ska ha någon tunn har jag hört :) du får även rabatt på den via mecenat kortet :)

Skrivet 2013-09-14 kl 20:09:19

jag har en pro som jag köpt privat och en air som jag fått i skolan och personligen tycker jag om pro mer,

Skrivet 2013-09-14 kl 20:09:22

lätt PRO, du behöver ju inte köpa den största det finns ju mindre storlekar :)

Skrivet 2013-09-14 kl 20:09:27

Har en pro och den är super bra finns inget dåligt med den och den har hållt i över 5 år vet faktiskt inte exakt hur många år men mer än 5!

Skrivet 2013-09-14 kl 20:09:51

Jag skulle rekommendera dig att köpa Macbook Pro! Jag själv har en och jag kunde inte varit mer nöjd! Det är 500 GB utrymme och under mitt första år på gymnasiet har jag redan gjort av med nästan 300 GB! Visserligen har jag inte rensat den någon gång och så har jag många program installerade som Photoshop, Illustrator, Indesign osv. Men eftersom du är bloggare och förmodligen har miljontals bilder så tror jag knappast att en Air räcker till. Dessutom kan man inte sätta in cd-skivor i Air om man skulle vilja installera olika program! :)

Skrivet 2013-09-14 kl 20:11:21

Jag har en mac pro och har bara använt air några gånger men jo visst, pro är tyngre än air men jag tycker inte att pro är så himla tungt att bära på så det är inget att klaga på och sen vet jag bara att pro kan ha fler och tyngre program i medan air klarar inte av det. Sen är det bara pro som kan ha en cd skiva i, air kan inte ha det. :)

Skrivet 2013-09-14 kl 20:12:40

Jag har en Air, den är super! Det enda negativa är att den inte har en dvd spelare. Lätt att ta med om man ska någon stans, tunn, lätt och tar ingen plats helt enkelt.

Skrivet 2013-09-14 kl 20:14:46

Jag har en air privat och en pro från skolan. Båda är grymma! Tycker om att air är så otroligt lätt och smidig men samtidigt tycket jag att pro känns mer rejäl. Om jag bara fick ha kvar en skulle jag välja pro.

Skrivet 2013-09-14 kl 20:19:47

Air har jag och den funkar otroligt bra, den är så lätt och smidig och minnet räcker definitivt!

Skrivet 2013-09-14 kl 20:20:40

Jag har en air som vi fått från skolan och jag älskar den! Den är jätte smidig och går lätt ner i väskan. Dock vet jag inte hur mycket minne den har!

Skrivet 2013-09-14 kl 20:20:47

Air!:)

Skrivet 2013-09-14 kl 20:21:07

Vad hette hotellet ni bodde på i new york? Hur var det? Kan du tipsa om några ställen som är "måste" att besöka i new york? Tacksam för svar, kram!

Skrivet 2013-09-14 kl 20:21:16

Jag har både en macbook pro och en air (macbook air fick jag av skolan). Om du vill ha massa bilder och filmer osv på datorn så skulle jag föreslå pro. Men det beror ju på lite om du ska bära runt på datorn mycket för då skulle ju air passa bättre. Det beror helt på såklart. Jag skulle föreslå att du går till Appel butiken i täby centrum för dom kommer kunna hjälpa dig. :)
I övrigt så är jag sjukt nöjd med mac datorerna och skulle absolut inte vilja gå tillbaka till de andra!

Skrivet 2013-09-14 kl 20:22:57

Air har betydligt bättre batteritid om du tänkte ha den till plugg och så, då kan du ha den 17h utan att ladda den. Jag har själv en pro och jag älskar den, har dock inte jämfört den med en air eftersom jag inte haft en. Men den är enkelt att ta med, stabil och ja helt enkelt bara "enkel" om du förstår :)

Skrivet 2013-09-14 kl 20:27:48

Jag har en Mackbook Air och den funkar jättebra, älskar att den är så tunn osv. Min har däremot inget minne kvar å har knappt några bilder m.m. Fast jag fick min från skolan och har hört att det är typ prototyp datorer så kanske är bättre minne på de "riktiga" isf skulle jag satsa på en air, fast har iofs aldrig testat en pro... Lycka till! puss

Skrivet 2013-09-14 kl 20:35:53

Köpte en pro, men har tidigare använt än air.

Hmm, vad är skillnaden?

Jo, airen e definitivt väldigt praktisk om man ska använda den mycket i skolan, då är den lätt att ta med och bära, förflytta den osv. Med den nya Airen så är batteritiden oxå bättre, och sen så har den också bättre processor har jag för mig (ej säker, kolla upp det där). Den har en SSD-hårddisk vilket är en av dom bästa ute på marknaden just nu, den e sjukt snabb!!! Men minnet på hårddisken suger tyvärr, unless du vill pröjsa typ 5000 extra för o få mer minne. Airen oxå har ingen CD-inmatare. Har själv många bilder, tkr om o ladda ner filmer, spel osv, & sånt tar sjukt mkt plats, därför passar inte en Air för mig. Visst kan man ha sånt på en extern hårddisk, men palla gå runt med en sån hehe. En Air är mer till för om du ska surfa och så och perhaps skriva mycket dokument.

En Pro är bra om du vill ha mycket minne! Skönt att ha alla bilder, filmer o spel på ett ställe liksom ist för o hålla på med externa hårddiskar. Datorn är oxå bra om du använder Photoshop eller andra avancerade program. Batteritiden är lite sämre än den nyaste Airen, men ääh inte värsta skillnaden. Förhoppningsvis har man alltid en laddare till hands. Pron har oxå en CD-inmatare, så de e nice om man ska kolla på DVD elr nåt. Sen så har den nya retinaskärmen kommit (om man vill betala lite mer) och skärmen ska vara AMAZING (och ska ha inbyggt HDMI-intag, så de e praktiskt om man vill koppla datorn till tv:n ibland). Pron är lite jobbigare att bära med sig då den är lite tyngre, men tkr själv att det e inte e sååå jobbigt. Den nya med Retina skärmen e liiiite lättare, men inte värsta skillnaden.

I slutändan så är frågan: VARFÖR och till VAD behöver du datorn??? Vad är mest praktiskt för DIG?

Om du handlar datorn på apples hemsida får du studentrabatt via mecenat (kolla på mecenat.se), samt så kan du uppgradera din dator (och betala extra för det, of course). Du kan exempelvis köpa mer minne eller uppgradera till en SSD-hårddisk :)

Mitt val skulle ändå ligga på en vanlig Pro. Ska man ändå betala skit mkt pengar för en dator så får de isåfall bli den bästa!!! Pron passade bäst för mig iaf, så jag rekommenderar den till alla. Är sjukt nöjd! Ska själv använda den i skolan, samt hemma, så den är perfa för mig!
Finns ju den med Retina skärm, men använder man inte avancerad photoshop så tkr jag att de lite onödigt. Palla betala flera tusen extra bara för skärmen e lite bättre liksom..

Ber om ursäkt för den sjukt långa kommentaren, men vet att de jobbigt att ha beslutsångest! Hehe :)

Kram & good luck!!!

Skrivet 2013-09-14 kl 20:40:20

jag har en macbook air 13 tum och den är super bra. jag har inte så mycket bilder eller så men vääääääldigt mycket dokument på uppsatser och sånt med lite bilder i. Den är verkligen super smidig att ha med sig överallt och väldigt enkel att jobba med. Tänkte bara inflika att du kan köpa till minne om det är så :)

Skrivet 2013-09-14 kl 20:44:24

Om du vill ha en data som klarar av mkt (många program osv) så ska du ta pro, har haft båda och pro klarar av så mkt mer än air

Skrivet 2013-09-14 kl 20:44:58

Jag själv äger en Macbook air och för mig har den fungerat jättebra för det jag använder den till iallafall, jag har väldigt mycket Bilder på den för att inte äga någon blogg och jag har fortfarande massa minne kvar, plus att jag köpte med ett ordentligt usbminne till datorn. Den är väldigt smidig (och snygg) att ta med sig, även fast man typ konstant är rädd för att skada den eftersom att den är så tunn.. Hoppas att du hittar den som är bäst för dig jag vet inte om mitt svar hjälpte jättemycket eftersom att jag aldrig hållt i en pro, menmen!

Skrivet 2013-09-14 kl 20:49:49

Pro är bättre och mycket snabbare än air!

Skrivet 2013-09-14 kl 20:49:49

Jag har en Macbook air som skoldator och den funkar om du inte ska ha så mycket program och bilder och sånt på den, dock fotar jag väldigt mycket och datorn är nästan full nu, även fast jag inte har så många bilder... Jag skulle nog rekommenera en Pro, just för minnet, jag har köpt en hårddisk till min air för annars är den knöööökfull! Så om du orkar bära på en Pro så är den nog bättre! :D

Skrivet 2013-09-14 kl 20:51:15

Jag har en pro , och den är jättebra! Fördelen är väl som sagt minnet och att den har bättre batteritid. En annan bra sak är även att den har cd/dvd uttag, vilket inte air har, så om man har air måste man köpa till en sådan och det kan ju va jobbigt att behöva släpa med överallt

Skrivet 2013-09-14 kl 20:58:31

Jag har air och pappa har pro, om du bara skulle ha din dator på skrivbordet skulle väl pro vara bra men om du ska som jag, ha den i väskan varje dag är nog air ett måste!

Skrivet 2013-09-14 kl 20:59:22

Själv har jag en Macbook Air 13 som jag fått från min skola och jag är sjukt nöjd med den! Jag har överdrivet mycket bilder och videos och minnet är inte i närheten av fullt. Jag har flera stora program som också tar mycket plats, men det märks inte det heller.
Pro har ju vanligtvis varit snäppet bättre än Air men nu har faktiskt Air 13 tagit ledningen. :)

Skrivet 2013-09-14 kl 20:59:31

Själv har jag en Macbook Air 13 som jag fått från min skola och jag är sjukt nöjd med den! Jag har överdrivet mycket bilder och videos och minnet är inte i närheten av fullt. Jag har flera stora program som också tar mycket plats, men det märks inte det heller.
Pro har ju vanligtvis varit snäppet bättre än Air men nu har faktiskt Air 13 tagit ledningen. :)

Skrivet 2013-09-14 kl 21:03:13

Va fin blogg Andera! Vill nån kika in min?
Air är ju lättare att ta med sig!!

Skrivet 2013-09-14 kl 21:04:12

Alltså macbooks är inte bra!:)

Skrivet 2013-09-14 kl 21:11:39

Jag har en macbook air, den funkar skitbra som arbets/skoldator. Men eftersom du bloggar mycket och förmodligen behöver ha plats med mycket bilder kanske osv så skulle jag rekommendera en pro, som har MYCKET mer minne.

Fördel med pro: mer minne
Nackdel: lite långsammare

Fördel med air: lättare och mycket bättre processor
Nackdel: väldigt lite minne

Skrivet 2013-09-14 kl 21:12:26

Jag har en air, hade samma fråga som du. Om du är bloggare är air så mycket skönare, väger nästan ingenting! Man kan köpa med mera minne så att man kan ha mycket bilder. Sedan är det bara att köpa en hårdisk till om inte bilderna får plats!

Skrivet 2013-09-14 kl 21:16:03

Jag har en air och den bra! Lätt och smidig och snabb! Har aldrig testa en pro men jag tror att de är lite bättre "dator" med minne ocj kvalité och allt sånt! Men air är absolut en jättebra dator!

Skrivet 2013-09-14 kl 21:16:47

Jag fick en vit macbook av skolan när jag började gymnasiet och haft den nu i tre år. Den är verkligen skit bra och inte blivit slö heller efter mina snart tre år på gymnasiet. Jag älskar att fota själv och har jättemycket bilder, musik och filmer på den. Jag bloggar även själv och använder mycket olika program. Minnet verkar aldrig ta slut på den. Men i övrigt vet jag att pro ska vara mycket bra till de du vill ha den till.

Skrivet 2013-09-14 kl 21:19:05

Hej! Allt bra idag? Tränar du? isåfall på vilket sätt och varför?

Skrivet 2013-09-14 kl 21:19:30

Jag har en air och min pappa har en PRO så jag har provat båda, air passar mig väldigt bra, för jag har ofta med min dator så då passar den eftersom den är så liten och lätt, dock är minnet väldigt litet men jag har inte så mycket på den så det funkar, men om du har mycket bilder/program osv tycker jag du ska ta PRO för den är mer en "arbets" dator som du kan ha mer pogram osv den har ju mer minne från början!

Skrivet 2013-09-14 kl 21:22:53

Jag skulle säga att i ditt fall, en air. Pro är med avancerad. alltså den är till för alltså mer än bloggande, titta på film osv om du förstår vad jag menar, många där uppe har säkert redan skrivit allt. Men en jag känner som också hade ångest över vilken hon skulle välja valde air, hon tycker att air passar perfect! lätt att ta med, Har endå bra minne. Skulle du nu ha välidgt mycket bilder osv, skaffa bara en extern h-disk. Det behöver man iaf. Alltid bra med en sån, ifall daotn krachar osv.... Pro är Rätt så tung. av egen erfarenhet..

Skrivet 2013-09-14 kl 21:29:41

PROOOOOO!!!!! Eller ja, alla macbook är bäst :')) Men jag har en Pro 13 tum, den är perfekt och bäst och macbook forever hihihihi, kan inte vara nöjdare!! :'D Har inte haft en Air, men om du ska ha mycket bilder och redigera dem och sånt kanske så är ju Pro starkare, Air är mer en "studera" dator som man studerar på, Pro kan köra de starkare programmen m.m :)

Skrivet 2013-09-14 kl 21:48:59

Jag har en MacBook PRO och den e verkligen jätte bra!

Skrivet 2013-09-14 kl 21:52:44

som bloggdator är nog pro bäst då man kan lagra mycket mer bilder och sånt, har själv en air och den funkar bra men har lite minne :)

Skrivet 2013-09-14 kl 22:03:48

Jag har haft en MacBook i tre år och det sista månaderna var den verkligen otroligt seg.. Jag är inte någon som har otroligt mycket bilder eller så men ändå hade den blivit väldigt seg. Nu har jag en MacBook air och den är så lätt!! Men som sagt du lör ju ha den datorn du köper ganska länge och som du skrev har du mycket bilder då tror jag PRO är bättre för dig. Men om du har tänjt att bära med dig den lite här och var är nog en air skönast. Då kan du bara köpa en hårddisk att spara alla bilder till. Men iaf efter att ha haft Mac ett x antal år nu vet jag att du verkligen inte kommer ångra dig! Det finns så smarta funktioner osv som underlättar allt! Lycka till och hoppas detta hjälpte lite iaf:)) ha en bra dag!!

Skrivet 2013-09-14 kl 22:23:42

du måste välja Air!!! även om det är mer minne i pro så är det fortfarande jätte mycket minne till Air, min kompis jobbar med datorer och Air är den bästa datorn man kan ha säger han som är insatt i det!så jag rekommenderar den starkt!jätte lätt att ta med sig överallt och är betydligt snabbare,du behöver inte heller vara orolig över att dina bilder inte kommer få plats i datorn för man kan ha huuur mycket bilder som helst!

Skrivet 2013-09-14 kl 22:28:56

du får plats med ungefär 4 ggr så mycket bilder/filmer i en macbook pro 13 tum som i en macbook air 13 tum.

så det beror ju påå vad man vill ha, jag skulle satsa på en air eftersom att den är så extremt smidig, då kan du ha en usb med bildarna om minnet tar slut (inte för att pro är osmidig direkt)

Skrivet 2013-09-14 kl 22:29:20

Macbook pro måste jag nog säga. Jag har en pro och den är helt enkelt perfect när det gäller att lagra bilder och processorn är 100 gånger bättre än på air (har en liten air oxå). Jag köpte min pro när den först kom ut och den har hållt ända sen dess. Sen så kan man tycka den är tyngre än air men mycket bättre i övriga punkter..!

Skrivet 2013-09-14 kl 22:39:48

Hej! Jag har en air. Den är såååå bra och jag behöver verkligen ingen skiva. Jag har haft den i ett halv år nu och jag är såå nöjd och har aldrig behövt en skiva. Jag tag sjukt mycket bilder och alla får plats på datorn. Den är lätt också och har en otroligt snygg design ;)
Älskar din blogg <3

Skrivet 2013-09-14 kl 22:40:49

Hej! Jag har en air. Den är såååå bra och jag behöver verkligen ingen skiva. Jag har haft den i ett halv år nu och jag är såå nöjd och har aldrig behövt en skiva. Jag tar sjukt mycket bilder och alla får plats på datorn. Den är lätt också och har en otroligt snygg design ;)
Älskar din blogg <3

Skrivet 2013-09-14 kl 22:42:03

Köp inte air, har en Macbook air som skoldator och för det 1:a har den inget skivuttag vilket suger och för det andra så tar minnet slut as fort, har bara haft min i 1 år och måste typ radera bilder varje dag... dock är den ju smidig men jag tror Macbook pro är bättre på andra sätt :) Kram!

Skrivet 2013-09-14 kl 22:44:35

Jag själv har en Macbook Air och min syster har en Macbook Pro. Jag skulle själv stort rekommendera Macbook Pro då det enda den har sämre än Macbook Air är vikten.

Macbook Air har bara 60 gb utrymme vilket man knappt får plats med något alls på speciellt inte om du vill ha dem allra vanligaste programmen+ bilder+ skolarbeten på. Jag själv har fått köpa en hårdisk att lägga alla mina bilder på och bara ha plats för skolarbeten och program på datorn vilket tar upp hela mitt minne på datorn! Macbook Air har dessutom inget cd intag och går sönder jättelätt i kanterna om man tappar den. Kör på en Macbook Pro, du kommer inte ångra dig!!!

Skrivet 2013-09-14 kl 22:44:51

Jag själv har en Macbook Air och min syster har en Macbook Pro. Jag skulle själv stort rekommendera Macbook Pro då det enda den har sämre än Macbook Air är vikten.

Macbook Air har bara 60 gb utrymme vilket man knappt får plats med något alls på speciellt inte om du vill ha dem allra vanligaste programmen+ bilder+ skolarbeten på. Jag själv har fått köpa en hårdisk att lägga alla mina bilder på och bara ha plats för skolarbeten och program på datorn vilket tar upp hela mitt minne på datorn! Macbook Air har dessutom inget cd intag och går sönder jättelätt i kanterna om man tappar den. Kör på en Macbook Pro, du kommer inte ångra dig!!!

Skrivet 2013-09-14 kl 22:46:46

Jag har haft min Mac Air i ungefär en månad nu och är supernöjd med den. Använder en stationär hårddisk och lagrar viktiga fotografin på men har självklart foton på min Mac också. För mig är det inget alternativ utan tycker att Air funkar superbra, och är så värt och ha en dator som väger så lite då man alltid har den i väskan till skolan osv. Mitt tips i alla fall!

Skrivet 2013-09-14 kl 22:51:34

Jag tycker du ska ha en PRO, vist den kanske inte är lika lätt men i en air kan du inte spela dvd filmer eller stoppa i minnes kortet direkt. Det är vad jag tycker, men det är upp till dej eftersom det är du som ska använda den :)

Skrivet 2013-09-14 kl 23:00:42

Jag har både en pro och en air. Skulle jag välja en skulle jag definitivt välja min air, den är lättast och smidigast att ha med till skola/jobb.

Hälsningar
Frida

Skrivet 2013-09-14 kl 23:07:59

Hej! När du köper datorn så får du välja både storlek och hur mycket minne du vill ha. På båda! Så det ända som är skillnaden är ju dvd spelare och tyngden.

Pro datorn tycker jag är fruktansvärt tung. Eftersom att jag gillar att foto och redigera så tycker jag att den är för tung för att bära med mig. Och gissar på att du som bloggar och fotar mycket så vill du säkert ha med den på resor m.m

Air datorn har ingen dvd spelare och är fruktansvärt lätt. Nästan för lätt för om man vill skriva mycket eller redigera bilder. Eftersom att jag tycker att det blir så ostadig när den är så small och lätt. (min åsikt!!!!)

Har du läst om Ritina skärms datorn? Den är lika stadig som pro datorn men den är lite smalare så ingen dvd spelare och den är lättare än pro datorn och lite tyngre än Air datorn. Plus att skärmen är fruktansvärt bra. Eftersom att det är ritina skärm.

Vi har alla tre i vår familj och om jag fick välja så skulle jag nog välja ritina skärmen. Och minnet får du välja själv när du köper nån av datorerna men mitt tips är att köpa en hårdisk och lägga över alla bilder och grejer som du vill ha sparat i framtiden även fast du har allt på datorn för du har ingen aning vad som kan hända med datorn.

Skrivet 2013-09-14 kl 23:10:07

Andrea! Jag vill jättegärna veta vilken kamera du använder! Du har säkert skrivit det någonstans men hittar det inte... ska nämligen köpa en systemkamera och du har så fina bilder, så vad heter modellen och märket på din kamera? puss och kram!😘

Skrivet 2013-09-14 kl 23:10:13

Jag har en pro och jag tycker att den är väldigt bra! Visst den är ganska tung med man kan stoppa ner cd skiva och den är bättre när man har mycket program och bilder på den! Du är bäst :)

Skrivet 2013-09-14 kl 23:10:14

Jag har en pro och jag tycker att den är väldigt bra! Visst den är ganska tung med man kan stoppa ner cd skiva och den är bättre när man har mycket program och bilder på den! Du är bäst :)

Skrivet 2013-09-14 kl 23:12:07

Jag har en Air och den är super bra! Den är jätte smidig och det är skönt att den är så lätt osv! Jag fotar själv väldigt mycket så jag har massa bilder på datorn och det är inga problem! :)

Skrivet 2013-09-14 kl 23:13:24

vill också ha mac

Skrivet 2013-09-15 kl 00:25:01

Jag har en MacBook Pro som jag har haft i snart tre år. Den fungerar fortfarande super. Om du vanligtvis laddar ner filmer eller av någon annan anledning inte känner att du behöver ett skivuttag så hade jag valt att köpa en Air istället för Pro. Om du väljer att köpa en Pro och är rädd för att bilderna ska ta upp minnet så har jag två tips. Det första är att köpa en dator med 4 GB minne och inte två, priset går upp en aning men det är värt det. Jag har två GB och min bror har fyra. Jag får plats med många biler, men inte alla, vilket leder till mitt andra tips: köp en extern hårddisk på en TB eller något: Jag har gjort det och lägger över alla bilder som är över ett år gamla på den så de inte tar upp plats på datorn. Efter att jag gjorde det fungerar den mycket snabbare och bättre.
Lycka till med valet av dator och hoppas att jag hjälpte dig något :)

Skrivet 2013-09-15 kl 00:35:02

Pro lätt!

Viktskillnaden mellan air och pro är inte överdrivet stor. Bär med min pro till skolan nästan varje dag och märker knappt av den, haha!

Eftersom att du har en blogg så antar jag att du sparar många bilder på datorn, och om du skaffar en macbook antar jag att du kommer leka en hel del i photoshop och det programmet tar ju upp en del minne. Ska du göra samma sak på en air så kommer det ta upp mer plats = datorn bli slö. Tro mig, efter ett år kommer du sitta och radera massa gamla bilder & videos och ångra dig att du köpte en air. Eller lägga pengar på en extern hårdisk som du kanske sedan ändå slarvar bort.

Skrivet 2013-09-15 kl 00:37:54

PRO utan tvekan. Kan tänka mig att skärmen är viktig för dig då du fotar m.m. och då är PRO hästlängder bättre än Air! Och som du säger tar minnet slut riktigt fort och det gör dom tusen kronor den faktiskt kostar sjukt ovärd. Visst, man kan ha en extern hårddisk men ska man ändå köpa en Macbook och har råd med en PRO ska man köpa den.
Har både PRO och Air men använder endast min Air då jag reser, sedan direkt när jag kommer hem återgår jag till min PRO eftersom jag själv tycker att allt med min PRO är tusen gånger bättre än min Air, den enda fördelen med Air är vikten.
Batteritiden är dessutom bättre på PRO vilket inte är helt oviktigt :)

Är vikten första prioritering för dig tycker jag du ska köpa Air men det tror jag inte att det är så satsa på en PRO :)

Skrivet 2013-09-15 kl 00:51:41

Jag tycker att pro är mycket bättre och jag har en själv och är jättenöjd med den. Även om air är lättare så går den ju mycket enklare sönder och det finns ingen cdspelare på air som det finns på pro. Jag älskar min macbook pro och tykcer verkligen du ska köpa den för den är verkligen jätteskön att använda.

Skrivet 2013-09-15 kl 01:03:32

jag har en air och den är verkligen super bra!!!!!! när jag går in på min mammas dator som är en pro är jag verkligen jätte glad att jag köpte min för hennes är verkligen jätte seg. så jag tycker absolut att du ska ha en air. ett stort plus är ju att den är väldigt lätt. och ett minus är att man inte kan ha dvd filmer i den :)

Skrivet 2013-09-15 kl 01:06:10

tycker att du ska ha en air, har nämligen en sådan själv som en skoladator. Världens bästa dator, väger typ ingenting och har super mycket minne osv. Väldigt tunn och dö läcker!
kram <3

Skrivet 2013-09-15 kl 01:44:23

Jag har haft pro i 2 år och en annan Mac i 3 år innan dess. Jag tycker du ska köra på pro, det är mycket smidigare med cd skivor, fler uttag till usb sladdar som behövas till mobilen + du kan sätta in minneskortet direkt i datorn från kameran. Skit smidigt! :) Sen är vikten inget problem, det är inte ens så tung som andra bärbara datorer kan vara, har även hört att pro är tåligare då de är tjockare.

Skrivet 2013-09-15 kl 03:00:47

Jag har haft min Air i snart tre år, är supernöjd. (Har ingen erfarenhet av Pro, med andra ord.)
Det som kan kan säga, som enligt mig är mest värt att veta, är att mitt minne "tog slut" efter ungefär ett år, och då har jag modellen med störst minne. Jag ser dock inte att detta behöver vara ett problem om man inte gör det till ett, då jag helst förvarar bilder etc på min externa hårddisk. Det är lättare hänt att en dator kraschar än ett minne!
En annan sak som kan vara värd att veta är att jag inte upplever det som att min Air är något förändrad, över huvud taget. Den är som ny, efter tre år. Den är inte segare, den blir inte varm, den hänger sig inte och tangentbordet har inte blivit missfärgat eller utnött.
En Air är dessutom lätt att ta med sig, vilket var varför jag valde en Air framför en Pro. Jag är som sagt jättenöjd!

Skrivet 2013-09-15 kl 03:03:29

Jag har haft min Air i snart tre år, är supernöjd. (Har ingen erfarenhet av Pro, med andra ord.)
Det som kan kan säga, som enligt mig är mest värt att veta, är att mitt minne "tog slut" efter ungefär ett år, och då har jag modellen med störst minne. Jag ser dock inte att detta behöver vara ett problem om man inte gör det till ett, då jag helst förvarar bilder etc på min externa hårddisk. Det är lättare hänt att en dator kraschar än ett minne!
En annan sak som kan vara värd att veta är att jag inte upplever det som att min Air är något förändrad, över huvud taget. Den är som ny, efter tre år. Den är inte segare, den blir inte varm, den hänger sig inte och tangentbordet har inte blivit missfärgat eller utnött.
En Air är dessutom lätt att ta med sig, vilket var varför jag valde en Air framför en Pro. Jag är som sagt jättenöjd!

Skrivet 2013-09-15 kl 05:00:45

PRO är bättre, du kan göra mer på den, air är sjukt mycket snyggare, enklare & "mysigare' haha. själv har jag Mac book PRO & är jätte nöjd. men somsakt så väger air mindre. det beror också på vad man är ute efter att använda den till. haha ja

Skrivet 2013-09-15 kl 07:40:10

En pro är bättre, men även dyrare. Jag har en air och den funkar jättebra, var också lite skeptisk med tanke på minnet, men det löste sig! Jag skaffade ett dropbox konto, laddade ner dropbox och sparar nästan allting där! Alla skolgrejer, massor av bilder osv, och jag har typ använt en fjärdedel av dropbox minnet! Den är även lättare att bära med, eftersom den inte väger särkilt mycket. Köp en air och använd "min lösning" ;)

Skrivet 2013-09-15 kl 07:41:59

Glömde skriva att jag är ett stort fan av dig och läser din blogg 24/7 ;)

Skrivet 2013-09-15 kl 08:35:13

Min pappa hade en air men han bytte till pro för han tyckte att air hade för dåligt minne. Så om du vill spara mycket bilder, videor,dokument mm på datorn så tycker jag absolut du ska ta en pro.
Kram

Skrivet 2013-09-15 kl 09:01:55

Hej bästa! Jag har fått min Macbookpro genom skolan. Alltså jag ska ta med den i västan varje dag till skolan, ha med den till alla lektioner. Den är väldigt tung och klumpig. Så som en skoldator hade jag blivit gladare av en Air, eftersom den är mycket lättare och smidigare. Dock vet jag inget annat om Macbook Air, om den har litet minne mm.
Annars bortsett från att min Macbookpro är kanske tung och det, är jag gryyymt nöjd med den! Så som en "hemma laptop" skulle den vara perfekt!

Så det var min åsikt^^
Älskar din blogg och hoppas du kommer fortsätta länge till<333

Skrivet 2013-09-15 kl 09:13:42

Jag har haft båda datorerna och trots att det är väldigt smidigt med en air så skulle jag utan tvekan välja en Pro i ditt fall, just eftersom du hanterar bilder väldigt mycket, dels för att upplösningen är bättre och dels för att minnet inte räcker i en air, eller i min dator räckte iaf inte minnet i airen och då hade jag inte alls särskilt mycket filer i datorn! Men om du går och känner på datorn och känner att en air är din grej så kan du ju alltid skaffa en extern hårddisk och ha alla dina bilder i den, det funkar ju också men kag skulle helt klart säga en MacBook Pro! Du kommer absolut inte bli besviken, once you go Mac you never go back haha! Hare gött och lycka till med valet! :)

Skrivet 2013-09-15 kl 09:16:08

Jag har en MacBook air och jag själv tycker att den är jättebra! Jag har inte alla mina bilder på datorn utan det har jag på en hårddisk istället, vilket jag tycker är bättre. Om datorn går sönder har man inga bilder där och då behöver man inte oroa sig. Jag tycker verkligen om min MacBook air och ångrar inte en sekund att jag köpte den! :)

Skrivet 2013-09-15 kl 09:19:44

Jag har air och tycker den funkar jättebra! har haft den ett tag och allt räcker till.Och jag har massa bilder. Jag har dessutom det minsta minnet, tror det är 128 GB, men det finns mer: Superenkel att ta med sig och störtskur. Pro kan nog vara bättre om du verkligen kommer använda mer än mer minne. Pro har ju också retima skärm vilket är sjukt grymt!

Skrivet 2013-09-15 kl 09:22:58

Air är bra som skoldator, Pro är bättre om du skall jobba med exempelvis film/musikprojekt! Jag har själv pro då jag jobbar i både iMovie och Logic x Pro. Älskar verkligen min Pro. Visst, den väger lite men det är det värt!

kram

Skrivet 2013-09-15 kl 09:23:55

Jag har själv en macbook air, men har även en pro i familjen. Tycker det är jätteskönt med bekvämligheten som kommer med air. Man kan ta med den överallt, liten och lätt mm. Dock har ju inte air någon CD-läsare, vilket pro har. Det tycker jag är lite synd. Svårt att installera saker som kräver CD-instalation, tv-serier man har på box mm. Annars vet jag inte om jag har saknat så mycket mer hos airen. Hoppas du kommer fram till vilken du ska satsa på. Det blir nog bra hur som :)

Skrivet 2013-09-15 kl 09:24:51

jag tycker du ska investera i en macbook pro, jag har själv en air och tycker den funkade bra första året. Men den hänger sig mycket och den är inte alls lika bra som en proo.

Skrivet 2013-09-15 kl 09:29:33

Jag har haft båda och båda är ju grymma!! Men om du vill lagra bilder osv är PRO bättre!! Air har sämst minne

Skrivet 2013-09-15 kl 09:40:58

Jag har själv en air, och är jätte nöjd använder den till typ allt. Men tycker du ska köpa en pro eftersom man inte kan stoppa in skiver/dvd eller minneskort i air och sen hat air inte hdmi utag heller men det kanske inte s

Skrivet 2013-09-15 kl 09:41:24

Hejsan! Jag tycker du ska ta en PRO. Jag har själv en air och man kan inte sätta i lika många kablar tex. Men man kan inte heller sätta i en skiva om du någon gång behöver. Mac's är så sjukt bra! Du måste köpa en!!!!!!

XOXO

Skrivet 2013-09-15 kl 09:41:25

Jag har en MacBook Air och den är jättebra. Jag har själv inte känt att minnet har varit för litet men jag använder en app/sida som heter Dropbox där man kan spara saker online (du kan även ha det på din iPhone osv och överföra saker genom att lägga in det där). Det finns alltså många sätt att spara bilder och sådant på om du inte skulle få plats på datorn.

Skrivet 2013-09-15 kl 09:56:04

Macbook pro som jag har, låter ingenting, den är så tyst! Skillnaden mellan macbook och t.ex hp är sjukt stor! Haha när min brorsa sitter med sin hp blir jag jätte irriterad på att hans låter så mycket och högt, eftersom jag har vant mig med min som inte låter någonting!!
Och sedan håller sig batteriet väldigt länge ca i två dagar, vilket är jättebra, sedan så behöver man inte stänga av den efter varje gång man använt den, bara genom att stänga skärmen så går den i viloläge, och det drar knappt ingenting på batteriet, sedan när man vill sitta med datorn igen så fäller man bara upp skärmen och datorn lyser upp på en sekund! Den är super!!!! Jag vet inte om macbook air beter dig likadant men om inte så ska du definitivt välja pro, du kommer inte ångra dig! Kramis

Skrivet 2013-09-15 kl 09:59:32

Jag har haft en Macbook air och tyckte att den var superbra. Det gick bra att lagra bilder, men den har inte alla funktioner som en macbook pro har. Det var dock min skoldator så jag blev tvungen att lämna in den, och nu har jag bestämt för att byta till en macbook pro, just för att den har bättre skärm, minne, flera funktioner och själv tycker jag den också är snyggare. Macbook pro kan man ju fortfarande ha i skolväskan, den är inte så mycket tyngre och tar inte så mycket mer plats. KRAM! :)

Skrivet 2013-09-15 kl 10:11:37

Jag har själv en Air, fotar ofta porträtt på folk och så, fotouppdrag liksom. Bilderna blir rätt många och tar rätt mycket plats men det är inga som helst problem för min del, har haft den i snart ett år och är nöjdare än någonsin. Jag reser mycket och den väger knappt INGET. Den är hur underbar och smidig som helst, kan inte komma på något negativt. Sen om minnet skulle ta slut är det ju bara att köpa till en stationär hårddisk! :)

Skrivet 2013-09-15 kl 10:12:20

Min pappa har en PRO, jag gillar den och den är superbra! Men den är väldigt tung, jag tror det är enklare med air, den är lättare och enklare att använda♡ kram

Skrivet 2013-09-15 kl 10:20:02

Jag har en Macbook air 13 tum och min storasyster har en Macbook Pro. Jag har dock inte haft min så länge men jag tycker den är jätte smidig, verkligen! Den är snabb och har bättre ljud en än Pro, jag har inte haft något problem med minnet, men som sagt har jag inte haft den så länge men läser man på apple's hemsida så står det att den har flashlagring upp till 512 gb, så tror inte jag kommer ha några problem med det på ett tag heller ;) Det jag tycker är lite jobbigt med den är att den har annorlunda laddare än de andra mackbooksen så kan inte låna min systers laddare om det skulle behövas hah. Jag har fått min air från skolan och två i min klass datorer har redan kollapsat typ, de slutade bara funka utan någon som helst anledning alltså det gick inte att trycka knapparna osv osv. vet inte om det är något känt problem? Men det känns rätt synd om man skulle köpa och så måste man lämna in den direkt för att något inte funkar... Men jag tycker Air och Pro fungerar ungifär lika dant men om jag skulle välja skulle jag säga Air eftersom den är smidigare och snabbare än en pro men annars är det ju typ ingen skillnad. Vet inte till hur mycket hjälp det här var men hoppas det var lite i alla fall. Kram!

Skrivet 2013-09-15 kl 10:42:32

Jag har en AIR och jag tycker den är aas grym, har haft den ett bra tag och jag har över 3000 bilder, sen har jag massa program och min lillebror har ett jättestort spel på den, men den blir inte långsammare. Sen vet jag inte hur PRO fungerar men AIR är verkligen skiiiittbraa!!

Skrivet 2013-09-15 kl 10:43:28

Jag har en AIR och jag tycker den är aas grym, har haft den ett bra tag och jag har över 3000 bilder, sen har jag massa program och min lillebror har ett jättestort spel på den, men den blir inte långsammare. Sen vet jag inte hur PRO fungerar men AIR är verkligen skiiiittbraa!! OCH MAN KAN VISST STOPAA I MINNESKORT DIREKT, men inte cd skivor!

Skrivet 2013-09-15 kl 10:46:09

Jag har en Macbook Pro med retina skärm, den är lättare än en pro, och jag tycker den är toppen!

Skrivet 2013-09-15 kl 10:48:35

Köp en MacBook PRO! Har haft min i ett år och jävlar vad grym den är! Hur mycket minne som helst, skönare än air, PRO är verkligen helt grym! Du kommer inte att ångra dig, finns inget negativt med den. Du kommer att bli hur nöjd som helst.

Skrivet 2013-09-15 kl 10:50:03

Om
Du vill sitta kanske 2-3 timmar med datan ska du inte ha en air, jag brände mog på fingrarna. Så Pro är mycket bättre den håller mer och du får ut mycket utav dina pengar. KRAMIS BÄSTA ANDREA!

Skrivet 2013-09-15 kl 10:58:31

Hej!
Jag har haft båda datorerna. Men just nu har jag Pro. Jag tycker att den är mycket bättre. Den har större minne och fler funktioner. På Air tex så finns det inte cd-uttag, utan man måste köpa med det.
Det ända är att Pro är tyngre, men det kan man leva med, för det är värt det.
Så jag tycker verkligen att du ska köpa Pro. Du kommer bli så nöjd!

Skrivet 2013-09-15 kl 11:15:46

Oavsett vad alla säger om air och hur lätt den är och yadayada så är det ju trots allt en ordentlig dator du ska köpa, och om det enda argumentet för att en air är bättre för att den är lättare så känns det ju ganska självklart att man ska köpa en pro.

Jag själv har det och ja de väger ju som en vanlig dator, men är tusen gånger bättre än PC och mycket mer personliga. Air har ingen skivläsare och som du sa mindre minne och du som bloggar bör ju skaffa en dator som kan ha obegränsat (nästan) med bilder.

Såå, MacBook Pro it is!

Skrivet 2013-09-15 kl 11:28:08

Jag har haft min Air i tre år, har över 20.000 bilder och massor med ljudfiler och filmer. Den är fortfarande snabb och har inga problem över huvud taget. Skitsmidig. Min brorsa har Pro, men ångrar sig. MacBook Air är ett klockrent val!

Skrivet 2013-09-15 kl 11:54:09

Jag går på ett gymnasie där skolan satsar på att ge alla elever datorer. Och då har de valt att dela ut just Macbook Air för det lämpar sig väldigt mycket för skolarbete. Den är lätt att bära runt på en helt skoldag och smidig. Har aldrig provat en Pro men trivs otroligt bra med mig Air. När vår kommun har gjort en sån satsning så tror jag inte det spelar någon roll om det skiljer ett till två tusen, hade pro varit det bästa alternativet så är jag övertygad av att jag fått en sån istället. Men som sagt, jag har ingen pro men air är fantastisk!

Skrivet 2013-09-15 kl 11:57:20

Jag köpte en MacBook air förra hösten och mitt minne blev fullt rätt så fult. Den var helt full med bilder så till slut kunde jag knappt göra något. Det är det enda jag tycker är dåligt med den. Älskar allt annat som batteriet, att den är snygg och väger ingenting!

Skrivet 2013-09-15 kl 12:11:28

Jag har en pro, och det tycker jag fungerar bäst! den har mycket bättre minne än air! :)

Skrivet 2013-09-15 kl 12:12:12

Jag har haft en Macbook Pro, dock ingen air, så jag kan inte riktigt jämföra! I alla fall så var pro såå bra, smidig lätt snygg alltså jag var mer än nöjd!! Men som sagt, har inte provat på air så jag vet inte om den kanske till och med är ännu bättre, om det nu ens är möjligt!;)

Skrivet 2013-09-15 kl 12:20:29

Jag sitter vid min Air precis just nu.
Pro är en mer avancerad dator men air är minst lika bra för det jag tror du ska använda den till. Eftersom att du förflyttar du mig så är det ju smidigt för dig med en air, den väger i princip ingenting och alla program du vill ha får plats, perfekt.

Skrivet 2013-09-15 kl 12:36:20

Pro är nog helt klart bäst tycker jag! Jag har en pro och hade en air förut men den gick av på mitten..

Skrivet 2013-09-15 kl 13:02:48

Jag tycker du ska ha en air, har själv en och dom är så sjukt bra. perfekt för att dom inte väger särskilt mycket då man lätt kan packa ner den i skolväskan. visst det finns ingen dvdspelare men jag köpte till en sån och den passar skit bra för även den är liten och smidig. både när det kommer till pro och air ökar priset beroendepå hur mycket gb man vill ha. men pro är så överdrivet dyrt, air är klockrent.

Skrivet 2013-09-15 kl 13:23:52

Jag har den nya air och jag kan säga att jag inte varit nöjdare! Den är snabb smidig och lätt samtidigt som batteriet håller helt sjukt länge. En pro är såklart bra om du ska mer redigera och fixa med bilder och ha allt det minnet på själva datorn. Men du får räkna med att den är tyngre och klumpigare. Jag har köpt en extern hårddisk som jag lägger alla "onödiga" bilder osv på och sen har jag allt jag använder just nu i själva datorn. Datorerna är ju väldigt lika varandra! Ett tips är att åka till själva apple store t ex i Täby Centrum. De är jätte duktiga på att visa vad som är bra med datorerna osv. Hoppas du hittar den datorn du vill ha!

Skrivet 2013-09-15 kl 13:35:27

Jag har en MacBook Pro och är supernöjd med den! Fick den från skolan men jag använder den till allt och det har tyvärr blivit så att jag inte använder min "vanliga" laptop till knappt någonting. Vad jag vet så har ju MacBook Air inget "CD-uttag" vilket kanske kan bli lite jobbigt. I skolan har vi till exempel CD-skivor som kompletteringar till våra läroböcker och därför kan man lyssna på dem i datorn. Dessutom tycker att jag MacBook Pro känns lite mer stabil än en MacBook Air som är så himla lätt och den känns därför väldigt, väldigt ömtålig. Du kommer INTE ångra dig om du tar en MacBook Pro, den är grym!

Skrivet 2013-09-15 kl 13:41:54

Air är ju mer än blogg dator, lätt att ha med sig osv. Jag själv har en pro, och den är helt fantastisk. Air kommer inte hålla i längden om du har mycket bilder som du ska föra över på datan. Om du inte köper en extern hårdisk och föröver alla bilder på.
Men jag rekommenderar stark en pro.

Skrivet 2013-09-15 kl 13:43:33

Jag skulle säga att det beror på hur du är som person. Vill du bära runt datorn mycket och mest surfa/blogga på den är väl Air det bästa alternativet men med en PRO (som också är ganska smidig) kan du titta på DVD-filmer, ha fler bilder, stoppa i minneskortet direkt osv! Jag skulle därför rekommendera en PRO! Kram

Skrivet 2013-09-15 kl 14:15:35

Har en Air medan pappa har Pro så har fått jämföra lite, rekommenderar nog Air med tanke på att du hur smidigt som helst tar med dig den i väskan osv. Har inte haft några problem med minne heller och har huuuur mycket bilder som helst + alla säsonger av flera serier på den, så duger nog bra. Sen finns det att köpa en CD-avläsare till Air att köpa för ca 150kr som du bara kopplar i ifall du behöver det, huuur smidigt som helst. min MacBook Air är bästa köpet jag gjort, lätt.

Skrivet 2013-09-15 kl 14:25:29

Jag har en AIR men min syster har en PRO. Själv tycker jag att det är lättast med air, den är lättare :) min systers känns lite "klumpig". Jag tycker även redigeringsprogrammet är lättare och finns mer funktioner. Dock kanske man inte får plats med lika mycket på air som pro. finns inget cd intag på air. Men jag tycker air är mycket bättre.

Skrivet 2013-09-15 kl 14:47:51

Jag hade lätt köpt en air eftersom den är mycket smidigare att ta med sig. Har en pro nu och när man ska ta med sig idrottskläder till skolan så blir väskan så sjukt tung så skulle föreslå att du köper en air. Kram :)

Skrivet 2013-09-15 kl 15:10:35

jag rekomenderar verkligen en air mycket smidigare än pro, har en pro hemma och en air som jag fick från skolan och det är verkligen mycket smidigare med air och det får verkligen plats med massa bilder, själv har jag en blogg och maaaaassa bilder på min air och det funkar helt perfekt så rekommenderar verkligen air :)

Skrivet 2013-09-15 kl 15:27:23

Jag har en macbook pro och har haft den i över ett år. Den är fortfarande lika snabb som när jag fick den trots alla program och bilder jag har nedladdat på datan. Den är sjukt smidig och batteriet håller sjukt länge. Om man ska jämföra med en air så är air mycket ömtåligare enligt min tvillingsyster som har en. Den tål alltså inte lika mycket och går lättare sönder då den är så tunn och hal. Annars är dom nog precis lika :)

Skrivet 2013-09-15 kl 15:28:10

Jag har en air som skoldator. Den är bra, men jag tycker nog att minnet kunde varit lite bättre. Om jag hade fått välja vilken dator vi skulle fått hade det nog varit en pro, för att den har ju bättre minne och skivingång(?) - haha va heter de??

Skrivet 2013-09-15 kl 15:40:57

Du kan inte ha en skiva i datorn om du köper en air och det är ett minus enligt mig..:)

Skrivet 2013-09-15 kl 15:52:57

Hej Andrea!
Jag har både ne pro och en air och jag tycker båda är bra. Men beroend epå vad du har tänkt använda datorn till tycker jag att du ska välja efter det. Air är lättare att transportera men proen är lite mer "dator". Mitt minne på min air är nästan fullt och jag har knappt någon på den. Men det går att lösa genom att köpa en hårddisk. Men om du bara ska ha datorn hemma och för mycket bilder osv tror jag nog att du skulle bli mest nöjd med en pro :)
kram

Skrivet 2013-09-15 kl 15:54:55

Jag har en air och är så nöjd. Tvekade också på att ta den först, men har inte haft något problem med minnet och jag har ändå ganska mycket bilder osv. Och den är sjukt smidig, det är otrligt skönt. Pron känns bokstavligt talat som en tegelsten i jämförelse med min. kram

Skrivet 2013-09-15 kl 15:55:21

Jag säger helt klart PRO! Haft min i över ett år nu och man får verkligen plast med hur mycket som helst på den'

Skrivet 2013-09-15 kl 16:07:35

Hej! Jag bytte från PC till en Macbook Pro för några månader sedan. Jag valde en pro just endast pga av att jag behöver cd-läsaren, då jag jobbar i photoshop. Annars vet jag inte av så mycket skillnad mellan dem!! Men; jag är så nöjd. Sjukt nöjd! Det var lite svårt att lära sig alla kortkommandon och skillnader (det är fler än man tror) på datorn men man klarar det ganska fort. Sen kan man ju googla på allt också :) Jag tycker hursomhelst inte att Pro är klumpig på något sätt, utan den är väldigt smidig. Den är helt klart värd pengarna!! Men jag har lite problem med bilder nu (har flera tusen bilder på datorn) så mitt förslag är att skaffa en extern hårddisk för mac. Men tänk dig för innan du köper, för det är mycket som är annorlunda. Lycka till!

Skrivet 2013-09-15 kl 16:14:00

Köp inte Mac köp den ny samsung datorn, den har super bra minne, tuch skärm, bra kamera och Windows 8 super snygg och bra!

Skrivet 2013-09-15 kl 16:24:30

rekomenderar dig en samsung chrome book. den är jätte bra & smidig, den är ganska lik macbooken fast mycket billigare :D kika på de tycker ja !!

Skrivet 2013-09-15 kl 16:27:21

Jag har en Air som jag fått från skolan nu för någon vecka sedan, innan det så har jag fått vara på flera kompisars dator och dom fick Pro när dom fick, jag tycker iaf att air är mycket bättre!
Snabbare och smidigare, btw jag älskar din blogg <3

Skrivet 2013-09-15 kl 16:28:24

EN MACBOOK AIR! Jag har en sådan och den är såååå mycket smidigare!

Skrivet 2013-09-15 kl 16:31:30

EN MACBOOK AIR! Jag har en sådan och den är såååå mycket smidigare!

Skrivet 2013-09-15 kl 16:53:07

Har både haft mac book air och mac book pro eftersom vi har fått det via skolan och sedan bytte ut pro till air och jag kan absolut säga att pro är mycket bättre det har större minne och så. Air är ju också bra såklart men man kan inte ha mycket saker på datorn för den får fullt minne direkt.

Skrivet 2013-09-15 kl 16:54:58

Hej Andrea! Jag har en MacBook Air som jag fick som skoldator. Men jag får såklart använda den i princip som en vanlig dator hemma. (Förutom nedladdningar av spel osv). Men jag tycker den funkar riktigt bra, den är nästan lite obehagligt lätt bara.. Känns som den ska gå sönder bara man håller i den😳

Skrivet 2013-09-15 kl 17:16:05

Pro må vara tyngre än air, men den är så mycket mer praktisk. Jag har över 20.000 bilder, minst 60 filmer och massor av program på min pro och jag har ändå 200GB i minne kvar. Vill du ha en dator som du vill kunna använda till bloggen också så borde du skaffa en Macbook Pro, minnet tar slut sjukt fort på air.

Skrivet 2013-09-15 kl 17:46:42

Jag har båda två och jag skulle säga att pro är bäst, men air är lättare att ta med sig till tex skolan. Men som sagt jag andväder min pro mest. Sen tror jag att pro rymmer mer bilder och sånt. Jag skulle köpt en pro om jag var du. Kram <3

Skrivet 2013-09-15 kl 17:48:51

Hej!
Jag har en macbook pro och min pappa en air. Fördelen med min pro är att den har cd/dvd grej på sidan och inte airen. Sen har min pro fler ingångar på sidorna såsom usb minneskort osv. Fördelen med macbook air är att den är super duper lätt och inte väger någonting. Jag vet inte hur utrymmet är på macbook äir men på min pro så finns det super mycket utrymme och det tar typ aldrig slut. Om du verkligen vill ha en macbook air kan du ju köpa en externhårddisk och ha allt på (bilder,videos osv

Skrivet 2013-09-15 kl 17:52:57

Är helt galet nöjd med min Pro förutom att den kanske är lite för tung!

Skrivet 2013-09-15 kl 18:40:37

Jag har båda och är SUPER DUPER nöjd med dom, dock är Air en bättre blogg dator då den väger så lite. Men ska man titta på filmer (som är på skiva) så måste du ha en PRO för Air har ju inget cd intag. Men båda datorerna är GRYMMA så du kommer bli nöjd vilken du än tar :)

Skrivet 2013-09-15 kl 19:25:49

Tjeeena tjena Andrea! Jag har Macbook Pro och rekommenderar den STARKT. Med pro har du bättre minne, du kan sätta in dvd/cd skivor och det kan du inte med air. Air är ju visserligen lättre - men den är lättare att ta sönder. Pro är liksom mer stabil! Såå jag tipsar Macbook Pro! Kramiiiis

Skrivet 2013-09-15 kl 19:38:57

Jag har en Air som vi får från skolan och den är jättebra, hållbar, smidig, lätt och ta med, snygg osv. Minnet suger därimot, jag vill gärna ha mycket bilder på datorn men kan ha ca 2000 sen är det fullt. Så får ha en hårddisk till. Men då funkar det super. Kram!

Skrivet 2013-09-15 kl 20:11:40

Hej! Jag har den senaste pro.., med retinaskärm.. Den är ett mellanting mellan air och pro. Den är lätt att bära med sig samtidigt som den har högre processor! Jag rekommendera den verkligen! En bra dator för att bära med sig och för tyngre arbeten på skrivbordet..

Skrivet 2013-09-15 kl 20:15:24

Tycker att du ska köp en PRO, själv har jag en. Och den är sjjukt bra. Air är lätt som sagt men pro är bättre, haha. Btw ÄLSKAR DIG OCH DIN BLOGG ÄR GRYYYM!!! Krammiiiiss

Skrivet 2013-09-15 kl 20:18:45

Jag skulle köpa en air om jag var du! Pro har större minne de har du rätt i, men man kan ju köpa större minne till air, och MacBook air är mycket mycket snabbare. Jag har haft båda och känner stor skillnad och dom i affären säger samma sak. Sen är ju air mycket mycket lättare ;) puss

Skrivet 2013-09-15 kl 20:49:37

Jag tycker att du borde köpa en Pro !

Skrivet 2013-09-15 kl 22:02:21

Hejsan andrea! <3
Jag fick en macbook air i skoalan för ca 1 år seda n och det var inte alls mycket minne på den men i år dick min syrra en air och den hade mycket större minne så jag tror det.är en sak man kan välja när man köper den. Min mamma och min brorsa har en pro, de är bra men alltså de är samma sak utöver cd saken och vinkten <3 Hoppas det blev till någon hjälp:) krammmiiss julia <3

Skrivet 2013-09-16 kl 10:33:35

Hej! Jag är fick min macbook air för lite mer än 2 år sedan. Meningen var då att ha den till skolarbete, och det är precis det den passar till. Jag tycker själv om att fotografera och denna datorn räcker inte till. Enligt mig har den alldeles för litet minne. Sen kan du ju inte skicka över bilderna från minneskort då denna bara har usb uttag.
Macbook air är en jätte bra dator om man ska ha den i skolan och sen bara att surfa på den. Annars behövs det en annan dator också.
Därför rekommenderar jag dig att ta en macbook pro. Du kan ju ta en mindre pro som inte väger lika mycket. Du får mer dator för priset om du väljer en pro.
Hoppas att det var till någon hjälp!

Skrivet 2013-09-16 kl 12:03:04

MACBOOK AIR! har själv en o bara älskaaar den, smidig o inte tung alls, vet tyvärr inte hur mycket minne den har men jag har en väldigt massa bilder i minn o har fortfarande mycket kvar den är bara bäst!
pappa har en pro o den krånglar hela tiden o han har köpt ny typ två gånger o den krånglar ändå, jag o brorshan har airs o de funkar hur bra som helst o har aldrig krånglat. hoppas de hjälpte :-)

Skrivet 2013-09-16 kl 13:47:38

Kjøp MacBook pro! For på MacBook Air kan du ikke se film, den er for tynn:))

Skrivet 2013-09-16 kl 14:49:07

Jag har både haft macbook pro och Air, tycker inte det är någon jätte stor skillnad egentligen. Men jag tycker ändå Pro känns bättre. Pga att den har större minne till bilder, filmer, musik dokument osv. Den har även "CD uttag" (det har inte AIR) och så känns det som du får mer data för pengarna. Så rekommenderar Macbook Pro före Macbook Air!

Skrivet 2013-09-16 kl 18:02:10

Jag tycker pro helt klart! Fick en air för ca två år sedan och den gick i sönder i gångjärnet (det som håller ihop ena tangetnbordsdelen med skärmen) och då var det kört liksom. Den är mycket skörare. Har nu en pro och den är bäst! :)

Skrivet 2013-09-17 kl 16:53:20

Jag har en pro och den är sjukt bra, bästa datorn. Och air är ju väldigt likt... Men pro gå lite fortare har lite större minne osv.. Men air är rätt bra om man har den som pluggdator för den är så liten så en är smidig att ha med sig :)

Skrivet 2013-09-18 kl 11:30:41

Har haft båda och PRO är definitivt bäst! utan tvekan.

Skrivet 2013-09-18 kl 12:15:51

kolla gärna in min blogg :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Hej och välkommen till min blogg! Jag heter Andrea Hedenstedt och är 17 år, och bor i Stockholm. Här i min blogg får du en blandning av träning, shopping, tankar och självklart om min vardag. Jag hoppas verkligen att du gillar det du ser och att du kanske fortsätter läsa min blogg. Vill du nå mig?
Kontakt: andreahedenstedt@hotmail.com